Evenimente

Evenimente

Sezonul CENTERSTAGE

09.09.2023 – Am am participat la evenimentul “kickoff” de prezentare a noului sezon din campionatul de robotică FTC.
În cadrul acestui eveniment am descoperit, împreuna cu celelalte echipe, cum arată terenul de joc, dar și care sunt noile reguli.

28.09.2023 – Am avut ocazia de a participa la “Bucharest Science Festival”, un eveniment care a reusit sa îmbine multe domneii ale științei: fizica, chimia, biologia, ecologia, geologia, dar și tehnologia și robotica. Noi ne-am prezentat cu drag robotul. Standul nostru a fost împărțit în cel al liceului nostru, unde am prezentat robotul și standul gimnaziului care a expus un robot lego cu senzori de mișcare, o imprimanta 3D, și niște puzzle-uri de programare în Scratch.

06.12.2023 – În cadrul parteneriatului cu ECDL România care a găzduit vizita de studiu a unei delegații internaționale de participanți la Forumul Global OCDE am avut prilejul să promovăm valorile FIRST și să prezentăm modul de funcționare al robotului nostru.

16.12.2023 – Am participat la “Winter robotics meet”, fiind primul nostru League Meet. La acesta am concluzionat ce îmbunătățiri pot fi făcute la robot pentru a îl perfecționa și ne-am sfătuit cu alte echipe pentru a ajunge la o varianta optimizată a acestuia.

Decembrie 2023 – Am lansat provocarea FTC NEW YEAR’S CHALLENGE, în cadrul căreia alte echipe ne-au trimis logouri cu tematică de anul nou.

13.01.2024 – Am participat la League Meet-ul organizat de echipele Titans și Bravebots, fiind al doilea Meet la care am participat până atunci. În cadrul acestui eveniment am jucat mai multe meciuri complicate, dar am reușit să trecem peste dificultatile întâlnite, învingând în multiple rânduri.

20.01.2024 – Am participat la League Meet-ul organizat de QUBE., fiind al treilea la care am mers. În cadrul acestui eveniment, am avut ocazia să ne încălzim înainte de etapa regională a campionatului, fixând ultimele probleme apărute.

24.01.2024 – Ne-am întâlnit cu echipa rookie ILC Robotics. I-am primit la noi la hub, dându-le sfaturi și arătându-le cum să își facă robotul  mai  eficient. Astfel i-am ajutat să se pregăteasca pentru etapa regională a campionatului FTC cu ajutorul întelepciunii dobândite în ultimul an. Astfel ei au avut oportunitatea de a trece peste unele probleme întâmpinate de echipele noi. Din păcate, ei nu au reușit să aibă un robot performant din cauza lipsurilor financiare, însă sperăm să îi mai ajutăm și pe viitor.

29.01-01.02.2024 – Am participat la primul campionat regional de FTC. Am lucrat din greu, rezolvând problemele apărute pe parcursul celor 3 zile și obținând multiple victorii.

13-15.02.2024 – Am participat la SEB Science Fair, fiind prima ediție a târgului de științe organizat în școala noastra. În cadrul acestui eveniment am avut ocazia să împărtășim valorile FIRST și să le arătam colegilor noștri, cât și cadrelor didactice în ce constă campionatul FTC. Astfel, le-am prezentat regulile jocului, făcându-le și o demonstrație a robotului nostru pe teren.

Februarie-Martie 2024 – Pentru a celebra venirea primăverii și cunoscuta tradiție ancestrală a mărțișorului am lansat FTC Mărțișor Challenge. Alte echipe de FTC au fost invitate să își creeze și să ne trimită logourile lor transformate într-unele cu tematica mărțișorului. Ele urmând a fi publicate, iar în urma sondajului, un câștigător a fost ales.

Sezonul PowerPlay

21.01.2023 – La 15 zile de la venirea pieselor, am participat cu un robot funcțional la un demo organizat de echipa Titans.

24.01.2023 – Am participat la un demo organizat de Phantom Robotics.

21.04.2023 – Am avut ocazia de a promova domeniul STEAM, printr-o prezentare dedicată colegilor noștrii din ciclul primar. Ei au putut să controleze robotul nostru, dar și să învete despre ce presupune o echipă de First Tech Challenge.

13.05.2023 – Am organizat împreună cu echipa Titans RO017 demoul “WE CREATE THE FUTURE” în cadrul căruia am prezentat competiția FTC și valorile FIRST în Promenada Mall.

30.05.2023 – Am fost invitați pentru a prezenta competiția FTC și beneficiile sale în rândul tinerilor la un eveniment organizat de comunitatea Modern Family Romania. Pe lângă acestea am făcut un demo cu robotul nostru și am prezentat portofoliul tehnic și valorile FIRST.

25.06.2023 – Am participat la Kids Fest unde am promovat competiția FTC în rândul copiilor și le-am trezit interesul pentru robotică.